Laatste Nieuws

Ben jij op zoek naar een nieuwe wasmachine?

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe wasmachine te kopen? Dan wil je natuurlijk een goede keuze maken. Er zijn veel verschillende soorten en merken te koop. Waardoor jij je misschien wel afvraagt, welke wasmachine moet ik nu kopen. Daar gaan wij je bij helpen.

Welke wasmachine je koopt hangt voor een groot deel af van wat jij belangrijk vindt. Je kunt een wasmachine tegenwoordig helemaal kopen aan de hand van je wensen. Dat is handig als je de hoeveelheid energie belangrijk vindt, wanneer je niet onnodig water wilt verspelen of juist veel in een keer wilt wassen. Er is heel veel mogelijk wanneer je een wasmachine gaat kopen. Dat maakt het begrijpelijk dat de keuze een stuk lastiger geworden is.

Naast wat je voorkeuren zijn heb je natuurlijk ook te maken met de kosten. Hoe minder je aan een nieuwe wasmachine te besteden hebt, hoe beperkter het aanbod in mogelijkheden. Hoewel de prijs van een goede wasmachine de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker is geworden.

Het is dus helemaal begrijpelijk dat je op zoek bent naar een goede oplossing, waarbij je wel wat hulp in de keuze kunt gebruiken.

Wanneer kies je voor een energiebesparende wasmachine?

De wasmachines die je tegenwoordig kunt kopen zijn vrijwel allemaal een stuk energiezuiniger dan een aantal jaren geleden. De techniek heeft namelijk niet stil gestaan. Maar toch is er binnen de keuze voor het soort wasmachine die je wilt altijd nog een behoorlijke winst te behalen. Je kunt het energieverbruik aan de verplichte labels op een wasmachine herkennen.

De meest energiezuinige wasmachines hebben een A+++ label. Deze wasmachines zijn ontzettend zuinig met energie. Wanneer je de besparing op jaarbasis bekijkt merk je al snel dat de investering zich zeker zal terugverdienen.

Een energiezuinige wasmachine heeft dus een aanzienlijk voordeel op het gebiedt van energie verbruik, waardoor je veel geld kunt besparen door te kiezen voor een A+++ wasmachine.

Een groot gezin, hoe kies je dan de juiste wasmachine?

Wanneer je meer was hebt kies je voor een hoger vulgewicht. De meeste wasmachines stoppen doorgaans bij de 6 tot 7 kilo. Maar vaak is dat niet voldoende. Je kunt daarom beter kiezen voor een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilo. Waarbij je minder vaak hoeft te wassen, waardoor je op een andere manier kijkt naar energie.

Een hoger vulgewicht maakt een wasmachine doorgaans ook energiezuiniger dan je verwacht. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om alle was in een keer te wassen. Waar je bij een keuze voor een kleinere wasmachine misschien twee  keer zo vaak zou moeten wassen.

Naast het energieverbruik, dat in deze tijden vaak op de voorgrond staat, kun je ook kijken naar de functies die een wasmachine heeft. Er zijn steeds meer wasmachines die de eco functie hebben. Dat wil zeggen dat je ook kunt kiezen voor de energiezuinige stand, waardoor je tijdens elke was ook veel energie zal besparen.

Hoe belangrijk energie ook is tegenwoordig, wanneer je alsnog vaker moet wassen valt de keuze voor een energiezuinige wasmachine in het niets.