Laatste Nieuws

Eetkamer tafels, welke kies ik

Hoe vind je tussen alle eetkamer tafels die er te vinden zijn het mooiste model voor jou? Er zijn zoveel verschillende modellen en voor elk model is wel wat te zeggen. We gaan in dit artikel in op de verschillende modellen die er zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Zo kun jij zelf bepalen welke modellen bij je passen en welke niet. Daarbij is het belangrijk dat je vooral uitgaat van je eigen voorkeuren en wensen. We gaan in op verschillende materialen en verschillende vormen tafels en hoe ze passen in een bepaalde ruimte.

Natuurlijke materialen of kunststof

Eetkamer tafels zijn in allerlei materialen verkrijgbaar. Van kunststof tot natuurlijke materialen als hout. En van glas tot metaal. Een houten tafel heeft een rustieke uitstraling, maar is kwetsbaar bij stevig gebruik. Met kleine kinderen kan een kunststof tafel een slimme optie zijn omdat daar niet zo veel kapot aan kan gaan. Een tafel met een metalen onderstel is stevig en heeft een stoere uitstraling. Daar moet je van houden. Soms is zo’n onderstel lomp en onhandig als je met veel mensen aan tafel wil zitten. Een tafel met een glazen bovenblad kan er prachtig uitzien, maar is snel vuil en gevoelig voor krassen. Ook hier wellicht een minder slimme oplossing met kleine kinderen.

Modellen eetkamer tafels

Je kunt eetkamer tafels in allerlei vormen krijgen en als je wilt kun je een tafel op maat laten maken en dan kun je ook de vorm zelf bepalen. We gaan in op de meest verkochte modellen tafels en hun voor- en nadelen.

Rechthoekige tafels

Rechthoekige eetkamer tafels worden het meest verkocht. Je kunt ze krijgen in smalle vorm en zo lang als je wilt. Voordeel van een rechthoekige tafel is dat je er veel mensen aan kunt laten plaatsnemen. Nadeel is dat ze best wel wat ruimte innemen. Daar staat tegenover dat je er behoorlijk wat ruimte aan hebt en het model bijvoorbeeld ook als werkplek kunt gebruiken.

Ovale tafels

Met ovale eetkamer tafels hou je de voordelen van de vierkante modellen. Dit model is wat minder lomp en neemt minder ruimte in beslag. Aan de kop kun je makkelijk 2 mensen schuin plaatsen zodat je op een prettige manier meerdere gasten kunt laten zitten. 

Vierkante tafels

Vierkante eetkamer tafels hebben als voordeel dat je met alle tafelgenoten makkelijk contact kunt maken omdat de afstand tussen iedereen even groot is. Dat heeft als voordeel dat je alle gesprekken kunt volgen en met de hele groep kunt praten. Ze zijn wat minder handig om multifunctioneel te gebruiken, tenzij je kiest voor een heel groot model. Een vierkante tafel ziet er snel pompeus uit en is vaak minder handig in een kleine ruimte.

Ronde tafels

Ronde eetkamer tafels hebben dezelfde voor- en nadelen als vierkante tafels. Daarnaast geldt voor een ronde tafel dat je daarmee in een kleine ruimte toch relatief veel mensen kunt plaatsen. Zeker als je voor stoelen kiest die je tegen de tafel aan kunt schuiven. Het geeft ook een ruimtelijk effect.