Laatste Nieuws

Energie bij een wasmachine

Om een wasmachine en/of droger te gebruiken heb je natuurlijk stroom nodig. Je moet de wasmachine dus plaatsen op een plek waar je een stopcontact hebt. Een wasmachine moet je op een goed geaard stopcontact aansluiten. Dit stopcontact moet ook altijd gekoppeld zijn aan een natte stroomgroep. Dit wil zeggen dat het een groep is die extra beveiliging biedt voor natte ruimtes. Het is belangrijk dat je naast de wasmachine ook geen andere elektrische apparaten op de stroomgroep aansluit.

Wasmachine en droger

Veel mensen vinden het handig om hun wasmachine en droger naast elkaar te hebben. Echter mag je deze twee apparaten absoluut niet samen op één groep aansluiten. Wanneer je de dit wel doet is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij de schadeclaim afwijst wanneer er sprake is van een onveilige installatie. Zo heeft het Nederlands Normalisatie Instituut bepaalde normen opgesteld waar de installatie aan moet voldoen.

Veilige combinatie

Toch zien we vaak dat de twee apparaten voor het gebruiksgemaak naast of op elkaar worden geplaatst en dan dus toch dezelfde groep gebruiken. Een combinregelaar kan er in deze situatie voor zorgen dat het toch veilig is. Deze regelaar zorgt er namelijk voor dat het vermogen beperkt wordt tot een bepaald maximum wanneer de apparaten in gebruik zijn. Zo kan het zo zijn dat een van de apparaten tijdelijk wordt uigeschakeld.

Veiligheid gaat voorop

Wanneer je een wasmachine gaat plaatsen wil je dit altijd zo veilig mogelijk doen. Zorg er dan ook voor dat je een goed stopcontact hebt waar je de apparaten op kan aansluiten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Schneider Electric om te zien welke mogelijkheden er voor jou zijn.