Laatste Nieuws

Hoe belangrijk is het toerental van een wasmachine?

Had je een aantal jaren geleden een wasmachine met 1200 toeren, was dat echt wel heel veel. Maar tegenwoordig gaat het toerental daar al ver overheen. Sommige wasmachines gaan nu zelfs al tot de 1600 toeren. En dat heeft veel voordelen.

Wanneer je een wasmachine kiest, omdat deze energiezuinig is ben je vaak wel beperkt in het aantal toeren dat je kunt centrifugeren. Zonde, hierdoor haal je kleding namelijk veel droger uit de wasmachine, waardoor het minder lang in de droger hoeft. Het is dus goed om ook daarop te letten wanneer je echt bewust bent van het energieverbruik. Sommige energiezuinige machines kunnen namelijk WEL tot 1600 toeren. Zo kies je dus voor een wasmachine die, met het ook op de droger, nog energiezuiniger is.

Als je in de winkel voor de keuze in wasmachines staat merk je snel dat er veel verschillen zijn in het soort wasmachine, de mogelijkheden maar ook binnen het aantal toeren dat je met de wasmachine kunt draaien.

Vaak hebben goedkopere modellen als energiezuinige modellen een minder hoog toerental bereik. Dat betekent dat je er dus langer over doet om de was te drogen. Een belangrijk punt als je vaak van een droger gebruik maakt.

Welk toerental heb ik in mijn droger nodig?

Je hebt doorgaans de keuze tussen een heel verschillend aantal toeren dat je kunt behalen. Wil jij dat je was er doorgaans droger uit komt, dan kies je voor een hoger toerental. Maar je kunt je hier ook beperken tot een iets lager toerental, maar door was afzonderlijk nogmaals te centrifugeren.

Een hoger toerental is dus niet direct nodig om was echt droger te krijgen. Je kunt er ook eenvoudig voor zorgen om was nogmaals te centrifugeren. Waardoor je was er ook al veel droger uit zal komen.

Toch kan een hoger toerental wel veel voordelen geven. Doordat was namelijk veel droger uit de wasmachine komt ruikt het minder snel muf. Omdat het minder tijd nodig heeft om te drogen aan een waslijn of in de droger.

De was ruikt dus direct een stuk frisser dan bij een lager toerental.

Waarom je juist voor minder toeren zou moeten kiezen?

Dat je was snel droog is, dat is natuurlijk een mooi voordeel. Maar misschien wil je wel voorzichtig met je kleding omgaan. Dan zijn hoge toeren natuurlijk niet altijd de oplossing. Soms is een lagere toerental dan verstandiger. Daarmee voorkom je dat kleding minder lang mee gaat. Of zelfs een beschadiging zal oplopen tijdens het centrifugeren.

De keuze voor meer of juist minder toeren is dus echt persoonlijk. Je hebt nu informatie waar je mee vooruit kunt op de juiste keuze te maken.

Zo kun jij kiezen voor een energiezuinige wasmachine op je eigen manier. Als jij veel gebruik maakt van een wasdroger, dan kunnen hogere toeren je helpen. Wil je echt voorzichtig met je nieuwe kleding omgaan, dan kies je voor lagere toeren.

Wanneer de wasmachine overigens een hoog toerental heeft wil dat natuurlijk niet zeggen dat je die moet gebruiken. Je kunt het aantal toeren vaak helemaal afzonderlijk per was instellen. Vraag wel aan de verkoper of dit tot de mogelijkheid behoort.