Laatste Nieuws

Hoe weet je dat je de juiste aankoop doet.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe wasmachine is de keuze enorm. Je hebt letterlijk de keuze uit duizenden modellen. Van energiezuinig tot de perfecte wasmachine voor gezinnen of zelfs voor het bedrijf. Hoe jij de juiste keuze maakt, daarover vertel ik je meer.

Een goede wasmachine kopen, je let vaak op de prijs en garantie. Maar hoe een wasmachine als het om wassen gaat presteert is vaak minder belangrijk. Want de kwaliteit komt uiteindelijk pas op de derde plek. Dat vinden wij onlogisch! Daarom lees je op deze pagina hoe je de juiste keuze kunt maken. Daarbij zijn de prijs als garantie natuurlijk enorm belangrijk. Maar laten wij ook eens kijken welke wasmachine functies pas echt het verschil maken. Zodat je een wasmachine koopt die aan je was verwachtingen zal voldoen. Laten wij daar niet omheen draaien.

Een wasmachine koop je voor de komende vijf tot misschien wel tien jaar. Waarbij je er misschien wel dagelijks gebruik van zal maken. Het is dus heel belangrijk dat je precies weet welke functies er belangrijk zijn. Als je veel dagelijkse was hebt moet die functie dus goed zijn. En als je vaak bedden goed was, dan is juist deze functie en mogelijkheid belangrijk.

In dit artikel onderscheiden wij een drietal gebruiken die wij belangrijk vinden. Waarvan je dus echt het verschil moet weten. Je kunt denken aan dagelijks gebruik, energiebesparing als gebruik van een wasmachine binnen een gezin.

Waar let je op bij een wasmachine voor dagelijkse was?

Als je elke dag een was wilt doen, bijvoorbeeld werkkleding wassen. Of omdat je slechts alleen bent dan is er veel keuze. Maar lang niet elke wasmachine is daadwerkelijk even goed. Je moet daarom op het wasprogramma van de dagelijkse was letten. Een goede wasmachine die geschikt is voor dagelijkse was kun je namelijk naar behoefte instellen op de was tijd, de was temperatuur of toeren kiezen voor centrifugeren. 

Wanneer een wasmachine een vast wasprogramma heeft voor dagelijkse was is deze niet geschikt voor daadwerkelijk elke dag een was doen. Omdat je deze simpelweg niet kunt afstelen op wensen en behoeften van je dagelijkse was.

Hoe kies je een energiezuinige wasmachine?

Er zijn heel veel energiezuinige wasmachines. Je kunt deze vaak herkennen aan het energielabel. Als je de keuze maakt voor een energiezuinige wasmachine moet je goed letten op de inhoud. Je kunt bij de meeste energiezuinige wasmachines vaak slechts 6 kilogram kwijt. Dat maakt de machine dan ook energiezuinig.

Je kunt je voorstellen dat dit voor een gezin of samen niet voldoende is. Je moet veel meer was op een dag draaien. Waardoor het in energie slechts weinig uitmaakt met andere wasmachines die niet als energiezuinig zijn aangemerkt.

Waaraan moet een gezinswasmachine voldoen?

Als je met een gezin bent is de inhoud van de wasmachine belangrijk. Je kunt dan het beste de keuze maken voor een wasmachine waarmee je minimaal 8 kilo kunt wassen. Zodat je niet de hele dag aan de wasmachine hoeft te denken om door de was te komen. Ook zwaardere wasmachines kunnen overigens prima voldoen aan energiezuinigheid. Hoewel je per wasbeurt misschien meer energie verbruikt hoef je nu slechts een enkele keer te wassen.