Laatste Nieuws

Isolerende gordijnen tegen de kou

Heb je vaak last van (ongewenste) kou of warmte in huis, dan kunnen isolerende gordijnen helpen. Gordijnen geven niet alleen decoratie en sfeer aan je interieur, ze bieden zoveel meer. Als de zon schijnt, houden de gordijnen het zonlicht tegen en blijven ze langer koel. In de winter houden de gordijnen de kamer warmer. En dat is het voordeel vangordijnen tegen de kou

Een aantal tips voor het isoleren deze winter:

  • Zorg ervoor dat de isolerende gordijnen zo goed mogelijk aansluiten rond het raam. Zo maakt tocht geen kans.
  • Heb je een radiator onder het raam? Hang de gordijnen niet over de verwarming heen.
  • Vooral bij enkel glas kan goed isolerende raamdecoratie een extra groot verschil maken.

Werken plissé gordijnen ook tegen de kou?

Als het op isolatie aankomt, zijn plisségordijnen de beste keuze. Vooral Duo-plissés hebben hoge isolerende eigenschappen. Dit komt doordat er lucht tussen de twee lagen stof komt te zitten. Dit houdt zowel kou als warmte buiten. Verduisterende stof zorgt voor de beste thermische isolatie. Dit komt door de aluminium coating aan de binnenkant.

Maatwerk of standaard maten voor isolerende raamdecoratie?

Zeker bij geïsoleerde raamdecoratie is maatwerk erg belangrijk! U wilt immers dat uw raamdecoratie er goed uitziet. Dit voorkomt dat de warmte door het raam naar buiten ontsnapt. Bovendien straalt een op maat gemaakte raambekleding luxe uit. Een product dat niet past, zorgt ervoor dat je interieur er goedkoop uitziet.

Isolerende gordijnen ook voor in de zomer?

Wil je dat het binnen koel blijft als het buiten erg warm is? Dan kun je het beste kiezen voor overgordijnen of verduisteringsgordijnen. Dit soort gordijnen houdt het meeste zonlicht tegen en kan de warmte achter ramen vasthouden. Als u op zoek bent naar iets dat alleen zonlicht kan blokkeren, zijn inbetween of vitrage meestal voldoende. Als u kiest voor een dik stoffen gordijn, heeft dit niet alleen de functie van isolatie, maar helpt het ook om het huis meer akoestisch te maken.