Laatste Nieuws

Waarom moet je kiezen voor zacht water? 

Bij veel mensen is inmiddels al bekend dat kalk in het water voor en aantal onaangename gevolgen zorgt. Zo blijf je aan de slag met schoonmaakmiddelen om kalkaanslag weg te halen en kunnen apparaten in huis het sneller begeven. Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds meer besproken wordt en met zacht water in huis maak je ook een duurzame keuze. In deze blog lees je waarom je moet kiezen voor zacht water. 

Zacht water versus hard water 

Misschien klinkt het je niet volledig bekend in de oren, maar de hardheid van water wordt bepaald door de hoeveelheid kalk die erin zit. Hard water is water met veel kalk en zacht water met zo min mogelijk kalk. Hoe zachter het water is hoe minder kalk het bevat. Zacht water kun je bereiken door middel van waterontharder kopen. Een waterontharder haalt de kalk uit het leidingwater en zorgt er zo voor dat jij kunt genieten van zacht water. 

Een waterontharder in huis 

Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalkdeeltjes in het water worden gescheiden van het water en er dus alleen water zonder kalk overblijft. Voordelen hiervan zijn bijvoorbeeld minder kalkaanslag, een minder droge huid of droog haar en apparaten in huis die een langere levensduur hebben.  

De waterontharder wordt geplaatst in de woning op een plek die makkelijk te bereiken is zodat je zelf makkelijk zout kunt bijvullen etc. Het effect van de waterontharder zal vrij snel na het plaatsen te merken zijn. Dit scheelt weer een poetsbeurt en extra schoonmaakmiddel, maar zorgt er ook voor dat je haar en huid niet uitdroogt. Daarnaast zorgt kalk ervoor dat apparaten in huis harder moeten werken wat weer zorgt voor een hogere energierekening. Al met al is de keuze voor een waterontharder dus ook gelijk een bewuste en duurzame keuze.