Laatste Nieuws

Wanneer een nieuwe wasmachine kopen?

Je zou zeggen dat je een nieuwe wasmachine koopt, als de oude het niet meer doet. Maar is dat echt verstandig of zijn er momenten waarop het verstandig is om toch voor een nieuwe wasmachine te gaan?

Gemiddelde levensduur van een wasmachine

De gemiddelde levensduur van een wasmachine is rond de 4 tot 8 jaar, maar er zijn merken die veel langer mee kunnen. Miele is zo een merk, door de robuuste bouw van de wasmachine kan deze vaak makkelijk 12 jaar mee. 

Een Miele wasmachine is daarentegen wat duurder, maar je doet er dus ook veel langer mee. Met een goede Miele wasmachine aanbieding kan je overigens voor een redelijk bedrag een uiterst betrouwbare wasmachine kopen.

Reden 1: Besparen op energie

Dat je wasmachine nog draait betekent niet dat het altijd verstandig is om hem te houden. De afgelopen jaren zijn wasmachine (en zeker droger) een stuk energiezuiniger geworden. oms kan je wel een paar tientjes per maand besparen door voor een hogere energieklasse te kiezen.

Reden 2: Meer was doen

Het gezin is de laatste jaren gegroeid en dat betekent dat er meer wassen gedaan moeten worden. Veel gezinnen hebben een wasmachine met een vulgewicht van 7kg, maar dit is vaak voor een tweepersoonshuishouden. Woon je bijvoorbeeld met 3 of 4 personnen dan is het aan te raden om voor een vulgewicht van 8kg te gaan. Op deze manier kan je per wasbeurt meer was doen.

Reden 3: Wasmachines zijn veel slimmer geworden

Je zou zeggen dat iedere wasmachine de was moet schoonmaken, maar daar zit een groot verschil in. Nieuwe wasmachine zijn namelijk voorzien van allerlei slimme technieken. Zo zorgen wasmachines er tegenwoordig voor dat je kleding langer mooi blijven onder het wassen, verbruiken ze veel minder wasmiddel en water en kan je wasmachines zelfs bedienen op afstand.