Laatste Nieuws

Wat studenten op kamers het meest missen van thuis

Op kamers wonen is een geweldige kans voor studenten om meer over zichzelf te leren en onafhankelijk te worden terwijl ze steeds volwassener worden. Hoewel het soms lijkt alsof studenten volop van deze nieuwe levensstijl houden, is er een klein geheim waar niet echt veel over gesproken wordt: heimwee.

Want dit is volkomen normaal bij uitwonende studenten! Zelfs als je vrij dicht van je ouderlijke huis woont, kunnen kleine dingen zoals de geur van een favoriet type eten of de verjaardag van een ouder het iets erger maken. Je realiseerde je daarvoor nooit hoeveel je vanzelfsprekend vindt over jouw levensstijl thuis totdat je deze verlaat. Er zijn dan ook een heleboel dingen anders. We noemen er hier de belangrijkste op.

De heerlijke huisgemaakte maaltijden van thuis

Studenten missen vooral het koken van hun ouders als ze elders op school zijn. Eén van de favorietste onderdelen van het weer thuiskomen is een warme, huisgemaakte maaltijd met het hele gezin nuttigen. Het is dan ook geweldig om samen familiediners te eten.

De goedkoop aangeschafte kant-en-klare of zelf in elkaar geflanste maaltijden zijn immers nooit zo goed als een zelfgemaakte maaltijd van thuis. Niets zal ooit de zelfgemaakte keuken van je moeder verslaan, vooral als je een verzoek kunt indienen voor wat je graag wilt eten!

De geur van net gewassen wasgoed

Als je een eerstejaars student bent of nieuw bent in het zelfstandig wonen, dan is er meestal één ding dat iedereen overstuur maakt: zelf de was doen. Het lijkt er dan op dat wanneer je elders op school zit, dat je jouw shirts nooit zo schoon of fris kunt krijgen. Als dat in de wasmachine en droger thuis mogelijk was.

De beste wasmachine deals kunnen jou in dit geval simpel van de juiste tool voorzien om het mechanisch mogelijk te maken. En laat je moeder jou daarnaast haar geheime routine vertellen. Misschien gebruikt ze een speciale vlekkenverwijderaar of combineert ze unieke wasverzachters. Je zult het pas weten als je erom vraagt!

Je huisdieren thuis zien

Zelfs als je vroeger niet veel tijd met je huisdieren doorbracht toen je nog de gehele tijd thuis was, zal je op de studentenkamer al snel realiseren hoeveel je het mist om zo’n metgezel in de buurt te hebben. Vooral honden zijn altijd opgewonden als je weer thuiskomt. Deze geliefde viervoeters sprinten dan als gekken met hun kwispelende staarten naar je toe. En springen vervolgens op en neer alsof ze jou al jaren niet meer gezien hebben. Ook al was dit maar voor een korte periode.

Weg van je lievelings gezelschapsdieren zijn is één van de moeilijkste aspecten van het leven op kamers. Dit komt omdat zij je gemakkelijk op kunnen vrolijken als je verdrietig bent. Om jou zo weer vlot in een goed humeur te brengen.

Het contact met je ouders, broers en zussen

Onze ouders zijn veelal onze belangrijkste ondersteuning en het is dan ook moeilijk om bij hen weg te zijn. Geloof het of niet, we missen onze ouders echt wel als we elders op kamers wonen! Om bijvoorbeeld simpel de huiskamer binnen te stappen om een gesprek aan te gaan, of samen tv te kijken. Of met je broers en zussen een aangename wandeling te maken.

Dit zijn slechts enkele van de belangrijkste dingen die je van je leven thuis mist. Uiteindelijk is het zo, dat hoe succesvol je ook in jouw leven wordt, er vaak niets boven het gevoel van thuis gaat. Men zegt dan ook niet voor niets heel clichématig: ‘Oost, West, thuis best!’