Laatste Nieuws

Welke keuzes heb je bij het kopen van een wasmachine?

Wanneer je een nieuwe wasmachine wil kopen sta je voor verschillende keuzes. Waar je vroeger alleen kon bedienen aan de hand van een draaiknop, stel je nu eenvoudig je eigen wasprogramma samen of kies je wasmachines met bijzondere wastechnieken als de eco bubbles.

Je hebt misschien al jaren niet meer uitgekeken naar een nieuwe wasmachine. Dat is ook heel erg logisch. Zo vaak heb je in een mensenleven geen nieuwe wasmachine nodig. De meeste machines kun je ruimschoots 10 jaar of langer gebruiken. Je kunt bij de keuze dus behoorlijk verrast gaan worden. Want waar wil je voor kiezen met al de nieuwe technieken en beloften die de merken je bieden. Dat je daarover een goed advies wilt begrijpen wij als geen ander. Daarom vertellen wij je over de meest recente ontwikkelingen binnen wasmachines. Zodat jij de juiste keuze kunt maken.

De meeste wasmachines moet je nog zelf bijvullen, instellen en wassen maar. Op zich natuurlijk heel erg makkelijk en betrouwbaar. Maar het kan nog makkelijker als je de beloften van de merken moet geloven. Daarom nemen wij de slimme wasmachine graag voor je onder de loep.

Er zijn verschillende slimme wasmachines te koop. De functies zijn verschillend. De een bied je een snelle wasbeurt aan (binnen 1 uur klaar), waar de ander een stoomfunctie of het niet meer hoeven bijvullen van de wasmachine aanbiedt. Om nog maar te zwijgen over de sensofresh functie die het meest recent is.

Wat kun je met snelle wasmachines?

Die snelle wasbeurt klinkt je misschien als muziek in de oren. Maar je moet wel beseffen dat dit natuurlijk geen volle wastrommels zijn. Je kunt op deze manier een aantal kledingstukken wassen. Wat op zich natuurlijk ontzettend handig is voor bijvoorbeeld werkkleding die je liever niet bij de andere was wilt hebben.

Een wasmachine die snel kan wassen kies je bij voorkeur dus als je er behoefte aan hebt. Omdat je werk of andere kleding echt apart wilt wassen. De meeste snelle wasbeurten duren slechts 40 minuten. Daar kun je dus bijna op wachten.

Waarom een wasmachine met stoomfunctie?

De stoomfunctie is een handige manier om te zorgen dat kleding dat je wast minder kreukels uit de wasmachine komt. Maar ook om kleding echt helemaal fris te laten ruiken. Het is een slimme functie die je nog niet in elke wasmachine tegenkomt, maar gezien het succes van deze functie wellicht snel bij meer merken als optie kan worden genomen.

De stoomfunctie heeft nog een andere functie. Zo wast het kleding doorgaans schoner dan andere functies die er zijn. Dat komt omdat stoom gemakkelijker doordringt in kledingstukken, veel warmer is dan water.

De stoomfunctie kun je dus niet op elke kledingtype gebruiken!

Bijvullen vanaf nu niet meer nodig!

Een van de functies waarmee door steeds meer merken geadverteerd wordt is het bijvullen van wasmiddel. Steeds meer wasmachines kiezen zelf de hoeveelheid wasmiddel, waarmee ze de was schoon kunnen wassen. Het voordeel is dat je minder snel wasmiddel zal morsen, omdat je deze eenvoudig gezegd ook minder vaak hoeft te doen.