Laatste Nieuws

Zo verlicht je effectief een ruimte

Veel mensen weten niet waar ze rekening mee moeten houden om een ruimte effectief te verlichten. Ze kijken niet verder dan het uiterlijk van een lamp. Licht bepaalt de sfeer in een ruimte, maar hoe kun je een ruimte optimaal belichten? Lees in deze blog over lichtplan en sfeerverlichting.

Creƫer een mooiere ruimte door gebruik te maken van een lichtplan

Een ruimte verlichten is een kunst op zich, waardoor veel mensen er moeite mee hebben om verlichting uit te zoeken en hun kamer juist te belichten. Door gebruik te maken van een lichtplan zul je zien dat je je kamer effectief kunt verlichten zonder hier veel moeite voor te doen. Maak een plattegrond waar je de verlichting wilt plaatsen en test dit hierna uit.

Waarom is verlichting zo belangrijk?

De verlichting in een woning bepaalt de sfeer en uitstraling. Met de juiste belichting kun je je woning in een prettige (of juist niet) leefomgeving veranderen. Er zijn verschillende manieren hoe je de verlichting van YESSS juist kunt toepassen. Lees er hieronder meer over.

YESSS, mijn woonkamer is mooi verlicht!

De woonkamer van een huis wordt meestal voor verschillende doeleinden gebruikt. De woonkamer is meestal dan ook de belangrijkste ruimte in een woning. Het licht dat in een woonkamer wordt gebruikt kan het beste dimbaar zijn. Op deze manier kun je het licht zelf afstellen op het gene waar je op dat moment mee bezig bent. Daarnaast kan de functie van de dimmer op verschillende manieren worden toegepast. Je krijgt een mooi geheel in je woonkamer als je een beetje met de lichtsterkte speelt. Wanneer je een lichtplan voor je woonkamer maakt, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je denkt aan het licht van de armatuur. Je krijgt namelijk geen prettig verlicht huis als je te veel of te weinig licht hebt.

Tips voor het lichtplan en de verlichting van de woonkamer

Zorg ervoor dat de wand achter je zwak verlicht is als je tv kijkt. Hierdoor heb je een minder groot contrast. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte kan worden uitgelicht met basisverlichting. Met accent- of sfeerverlichting kun je dan mooie contrasten maken. Als je een boek wilt lezen is het handig om een leeslampje te hebben. Hierbij moet je ervoor zorgen dat je niet direct in het licht kijkt. Zorg daarom voor een leeslampje die je kunt verstellen. Je kunt meer sfeer in je woonkamer aanbrengen door sfeerlampen te kopen. Hierdoor wordt de ruimte op een knusse manier verlicht.